måndag 14 mars 2011

Hårtips! :D

Alla vill väl ha bra hår? Det vill iaf jag ;)
Jag har hittat lite tips på hur man kan få det dära drömhåret som man vill ha ;) :

''Ät nåt kosttillskott som t.ex hårkontroll eller silicea som gör att håret blir starkare och tjockare :) Och sov alltid med fläta, då slits håret mindre :)''

''Du kan använda vanlig oliv olja i håret över natten o tvätta ur de på morgonen :)''

''Jag rekommederar inpackningen Grazette "crush nr 6 pineaple." Det är den absolut bästa hårinpackningen jag testat och den gör underverk för mitt hår som för övrigt är en riktig utmaning för de flesta inpackningar. sen ska du undvika att färga+ att använda för mycket spray/mouse/gel osv.''

''Sluta använd schampoo och börja med balsammetoden! :) Schampoo innehåller ju mineraloljor som inte är bra för håret egentligen. Det känns ju lenare men på lång sikt blir det bara torrare + att det täpper till hårsäckarna vilket gör att håret inte växer lika snabbt ;p Mitt hår hat blivit MYCKET finare sen jag började med balsammetoden och det växer sjukt snabbt :D Dock måste jag ju färga utväxten oftare men det kan jag leva med!''


Så fixar du festfrisyren

1. För att inte drabbas av panik samma kväll som festen kan det vara ett smart drag att testa olika frisyrer dagarna före. Då har du även tid att förbättra det slutgiltiga resultatet.

2. Gör frisyren extra festlig med en trendig håraccessoar. Välj mellan snygga hårband, flätade hippieband, sidenband, diadem, fjädrar, hårspännen och rosetter.

3. Otvättat hår är lättast att arbeta med så se att tvätta håret tidigast dagen innan. De naturliga fetterna i svallet ger en lättare och bättre struktur att arbeta med vid uppsättningar.

4. Förutom ett matt puder och lipgloss, bör du ha med en sprayflaska i väskan. Köp gärna en produkt i reseformat så slipper den ta plats i kuvertväskan. Hårnålar kan också vara bra att ha.

5. Är du sent ute? Stressa ner och lös problemet genom att göra en sexig uppstramad hästsvans. Hetast i vår är de så kallade ”hårringarna” som du fäster över hårsnodden. En klassik knut är också ett säkert kort.

Knepen för ett friskt och fräscht hår

Det går inte att dölja när håret mår dåligt. För att få håret att göra som du vill gäller det att ta hand om det ordentligt. Så här gör du.
 
Skydda håret från solen i sommar
Använd hårprodukter med UV-skydd för att skona det från att bli solblekt och slitet. Visst kan det bara snyggt med en ljusare nyans på våren och sommaren, men det är bättre att fixa färgen hos frisören.

Gör regelbundna inpackningar
Minst en gång i veckan är det bra att göra en djupvårdande inpackning. Krama ur håret efter schamponeringen och applicera inpackningen från nacken och nedåt. Låt den verka i några minuter medan du exempelvis rakar benen eller ger dig själv en kroppsskrubb. Skölj sedan ur den noga.

Klipp topparna ofta

Se till att gå till frisören var sjätte till åttonde vecka för att klippa håret. På så sätt ger du håret mer volym och undviker kluvna hårtoppar.

Skölj håret efter bad
När du badat i saltvatten eller klorhaltigt poolvatten är det en bra idé att skölja ur håret efteråt. Saltvatten gör nämligen håret torrt, och klor kan missfärga blont hår i en grönaktig nyans.

Ät vitaminrik mat
Din kost har också stor inverkan på hur håret ser ut. Se till att få i dig mycket vitamin B1 (finns i griskött, bönor och havregryn), B6 (finns i potatis, strömming och kyckling), B12 (finns i lever, mjölk och ägg) och E (finns i mandel, rågmjöl och broccoli).

Tvätta två, tre gånger i veckan
Att tvätta håret varje dag sliter på stråna och gör hårbotten torr. Försök att tvätta högst varannan dag och använd ett milt schampo. För att fräscha upp håret mellan tvättarna kan du använda torrschampo. Det suger åt sig överflödsfett och smuts, vilket gör att håret ser fräschare. 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar